Guide till bästa laddbox 2024

 Från 9 maj 2024 gäller nya riktlinjer för elsäkerheten avseende laddboxar. De laddboxar på den svenska marknaden som uppfyller kravet för IEC 62955:2018 är Zaptec Pro, Zaptec Go, Garo Entity Compact och Easee Charge Lite. Andra laddboxar som tex Tesla, Go-e eller Amina kommer behöva extern jordfelsbrytare B och 16 Ampere säkring. 

Nu när hushåll satsar på solceller, batterier och elbilsladdning gäller det att prioritera elsäkerhet och kvalité när hemmet blir ett modernt hem. Det många kunder inte vet är att det är du som kund som är ytterst ansvarig för din elanläggning. Därför är det viktigt att välja produkter av hög kvalité med installation av hög elstandard. 

Chargehome är experter inom elbilsladdning och batterilagring. Vi följer teknikutvecklingen noggrant. Vi har valt ut de allra bästa laddboxarna till dig som kund så att du kan känna dig trygg och säker med din elbilsladdning. 

zaptec-pro-laddbox-basta-laddboxen.jpg__PID:6b7e2877-bab7-45c3-b766-16bbde6121ec
zaptec-pro-laddbox-bäst-test.jpg__PID:2877bab7-b5c3-4766-96bb-de6121ec0568

Satsa på kvalité och elsäkerhet

När du väljer bland laddboxar välj inte den billigaste laddboxen. Tänk på att du ska ladda din elbil hemma tryggt och säkert. Kvalité kostar pengar och som kund bör du inte kompromissa med brandsäkerhet och elsäkerhet. De bästa laddboxarna för hemmaladdning är enligt vårt expertteam på Chargehome:

1. Zaptec Pro

2. Zaptec Go

3. Tesla Wall Connector

4. Garo Entity Compact

5. Easee Charge Lite

Jordfelsbrytare A och B

 För en säker och effektiv elbilsladdning hemma är det viktigt att ha rätt säkerhetssystem på plats. Jordfelsbrytare A och B är en viktig del av detta system och fungerar som en skyddande barriär för elsystemet i ditt hem. De bryter strömmen omgående vid detektering av jordfel och hjälper till att förhindra elektriska stötar och brand. Så för att garantera säkerheten och kvaliteten vid elbilsladdning hemma, se till att använda rätt jordfelsbrytare.

Personskyddsbrytare (RCD)

Personskyddsbrytare, också känd som RCD (residual current device), är en säkerhetsenhet som är designad för att skydda från elektriska stötar. Det fungerar genom att övervaka strömmen i ett elsystem och bryter strömmen om det upptäcker en obalans som kan indikera en elektrisk ledning. Det är viktigt att ha en personskyddsbrytare när man installerar en laddbox för elbilsladdning eftersom laddningen  hanterar höga strömmar och spänningar.

Dynamisk lastbalansering

Dynamisk lastbalansering är en viktig funktion för att säkerställa en effektiv och säker elbilsladdning. Undvik effekttoppar och brända huvudsäkringar. Ladda bilen när elen är som billigast genom schemaläggning. Chargehome erbjuder olika alternativ för dynamisk lastbalansering: Enegic, Pulse, Garo, Easee, Tesla , Equaliser, Garo, Homewizard och Teslas nya dynamiska lastbalansering. Vi kan erbjuda den bästa lösningen för våra kunders specifika behov.

Zaptec Pro för hemmaladdning

För dig som vill ha den absolut bästa elbilsladdningen hemma så är Zaptec Pro den mest robusta laddboxen på marknaden idag. Den uppfyller högst driftsäkerhet och elsäkerhet. Den har en bakplatta och all elektronik är inkapslad. Det som gör Zaptec Pro unikt är att den har automatisk fasrotation mellan 3 fas och 1 fas. Det betyder att laddboxen kan ladda på max när det finns ström och ladda på minimum när hushållet använder mycket ström. När du installerar en Zaptec Pro laddbox tillsammans med en Dynamisk Lastbalansering kommer din laddning att anpassas till tillgänglig kapacitet i ditt hem. 

zaptec-pro-laddbox-arets-basta-laddbox.jpg__PID:bab7b5c3-f766-46bb-9e61-21ec0568f4b8
Zaptec-Go-laddbox-bästa-hemmaladdare.jpg__PID:de6121ec-0568-44b8-8052-36c2f5484a9e

Zaptec Go för hemmaladdning

Vill du ha en lite enklare men pålitlig och snygg laddbox hemma så är Zaptec Go det perfekta valet. Den är Sveriges mest sålda laddbox och uppfyller hög standard samtidigt som den är prisvärd. Du kan välja bland sex olika färger. Zaptec Go funkar utmärkt med lastbalansering samt med både Tibber och Greenely. Till Zaptec Go kan du välja olika lastbalanseringar som tex Enegic One, Pulse eller Zaptecs egna lastbalansering.

Vi erbjuder personlig och professionell rådgivning antingen via telefon eller videosamtal. Våra kunniga tekniska rådgivare gör en detaljerad översyn av ditt hem och kapacitet, för att sedan rekommendera den bästa laddboxen och installationstypen för dig. Upptäck möjligheterna med hemladdning - boka din rådgivning idag hos Chargehome!

Steg 1

Betala med Klarna hos Chargehome

Betala enkelt och tryggt hos oss! Vi erbjuder många olika betalmöjligheter, inklusive betalkort, kreditkort och även American Express. Du kan även välja att betala med Klarna eller delbetala med Klarna upp till 36 månader.  Priserna du ser i butiken är efter 50 % Grön Teknik Stöd. 

Steg 2

Som det sista steget i vår enkla köpprocess, bokar vi en tid med en certifierad elektriker som är specialist inom elbilsladdning. Vi kommer ringa dig för att säkerställa en bekväm installationstid, och när allt är klart är du redo att ladda bilen hemma. Gör dig redo för en framtid full av smidig elbilsladdning med oss.

Steg 3

Tesla Wall Connector Generation 3

Tesla Wall Connector Generation 3 är en stor favorit bland både Teslakunder och andra bilägare. Visste du om att alla elbilar och hybridbilar kan laddas med Tesla Wall Connector?

Teslas laddbox är en utav vår absolut mest populära laddbox. Den uppfyller väldigt hög driftsäkerhet och har haft minst problem bland alla våra laddboxar. Fronten är i härdat glas och du kan välja bland fem olika färger. Under våren 2024 har Tesla lanserat sin nya Dynamiska Lastbalansering i Sverige. Det som är positivt med Teslas laddbox är att den har en inbyggd laddkabel på 7,3 m. Maxladdningen är 22 kW med maxeffekt på 32 A. 

Tesla laddbox installation Stockholm

GRÖN TEKNIK STÖD - 50 % FÖR LADDBOX OCH INSTALLATION

Garo Entity Compact

Garo är ett svenskt erkänt företag som är kända för kvalité och mångåriga erfarenhet. Garo Entity Compact är den senaste nyheten från Garo. 

Garo Entity Compact 14 kW är en smart framtidssäkrad laddbox med inbyggd laddkabel på 8 meter och har 5 års produktgaranti. Förutom att den är stilren och minimalistisk så är den certifierad enligt den internationella laddstandarden. Inbyggd mekanisk jordfelsbrytare AC och DC.

 

Garo-Entity-Compact-M3.jpg__PID:702bdec2-7817-4e9e-aa0b-06b8f8b7df35
Garo-Entity-Compact-laddbox-installation.jpg__PID:223b689d-50ce-4995-a426-ce31c95d7873

Marknadens säkraste laddbox

GARO Entity Compact innehåller alla inbyggda skydd och utmärker sig för att vara tredjepartstestad och följer internationella laddstandarden. För dig som vill ha den bästa laddboxen ur ett säkerhetsperspektiv är Garo Entity Compact den bästa laddboxen. 

Den är anpassad för ett tufft nordiskt klimat med regn, snö och kyla. Garo Entity Compact är förberedd för GAROs avancerade lastbalansering. Dessutom har den inbyggt modem med simkort, LAN (Ethernet) och Mesh-WiFi.

Easee Charge Lite

Easee är ett välkänt globalt laddföretag från Norge erkända för dess innovation och banbrytande teknologi. Easee Charge Lite är den allra senaste laddboxen från Easee anpassad för hemmaladdning. 

Det som är unikt med Easee Charge Lite är att den erbjuder fasrotation mellan 3 fasladdning och 1 fasladdning upp till 11 kW. Du kan enkelt använda Easee Charge Lite med Tibber eller Greenely och du kan välja bland olika lösningar för dynamisk lastbalansering. 

Easee-Charge-Lite.jpg__PID:659fbfe5-cab9-4fd3-8084-e9f8eb390037
Easee-logo.jpg__PID:bfe5cab9-9fd3-4084-a9f8-eb3900370323

Innovation och teknologi

Easee är ett välkänt globalt laddföretag från Norge. De är erkända för dess innovation och banbrytande teknologi. Easee Charge Lite är den allra senaste laddboxen från Easee anpassad för hemmaladdning. 

Easee är en utav de mest installerade laddboxarna i Sverige med högst kundnöjdhet. Den är l
Du kan enkelt använda Easee Charge Lite med Tibber eller Greenely och du kan välja bland olika lösningar för dynamisk lastbalansering. 

Easee laddbox - Sveriges mest sålda laddbox

50 % Grön Teknik - Skattereduktion 

Grönt skatteavdrag är en statligt stöd som möjliggör för privatpersoner att få skattereduktion för installation av laddbox, batteri och solceller.

Skattereduktionen ger en reduktion på 20% av material- och installationskostnaderna för solceller och 50% för batterier och laddstolpar. Det finns en maxgräns på 50 000 kronor per person och år för grönt skatteavdrag.

Flera personer i samma hushåll kan också dela upp avdraget för att tillsammans nå en högre gräns. Grönt skatteavdrag fungerar enligt fakturamodellen. Detta innebär att det dras av direkt vid inköp på samma sätt som rotavdrag. Privatpersoner behöver inte ansöka om avdraget själva, det hanteras av installationsföretaget. Grönt skatteavdrag är en viktig satsning från svenska regeringen för att främja hållbar energianvändning och kan hjälpa privatpersoner att bli mer självförsörjande när det gäller energi.

Elbilsstatistik i Sverige mars 2024

12 %

Laddbara bilar

27 %

Tillväxt senaste 12 mån

303 548 st

Elbilar i Sverige

280 198 st

Hybridbilar i Sverige

Samarbetspartners

Garo-entity-compact-logo.jpg__PID:31be86aa-8ab0-4832-bd02-caea897be951
Zaptec-logo-Chargehome-2.jpg__PID:beaf31be-86aa-4ab0-8832-3d02caea897b
Tesla-logo.jpg__PID:7cdfc2f2-a667-41f1-bc48-12beaf31be86
Easee-chargehome-logo.jpg__PID:86aa8ab0-0832-4d02-8aea-897be951dbbc
sonnen-logo.jpg__PID:4812beaf-31be-46aa-8ab0-08323d02caea
Contact Boka rådgivning

Vad letar du efter?

Kundkorg