Sonnen Hemmabatteri

Ladda vid låga elpriser, utnyttja solenergi optimalt 
och balansera elnätet när det behövs – allt med ett kraftfullt batteri

Section
Drop element here

Sonnens är ett världsledande företag inom högkvalitativa batterier och energilagringslösningar, med stark närvaro i Tyskland, Italien, Storbritannien, USA och Australien, och nu även i Sverige. Sonnens vision är att utmana det traditionella energisystemet och erbjuda kunder möjligheten att lagra ren och kostnadseffektiv solenergi. Vad som särskiljer Sonnen är deras tyska arv, präglat av ingenjörskonst med fokus på högsta kvalitet, säkerhet och maximal prestanda, med tillverkning i Tyskland som ger dig 10 års Trygghetsgaranti. Internationellt är Sonnen kända för säkerheten hos deras litiumbatterier, som gör det möjligt att lagra överskott från solceller och använda batterierna vid behov för att minska effekttoppar och sänka elkostnaden. Sonnen batteriet ger också möjlighet att ladda batterierna när elpriserna är som lägst för att sedan använda vid de tidpunkter då elpriserna är högre. Med ett Sonnen batteri i ditt hem kan du dessutom skapa en kontinuerlig intäkt genom att delta i balanseringen av elnätet genom VPP (Virtual Power Plant). Chargehome är en auktoriserad partner till Sonnen på den svenska marknaden och vi erbjuder teknisk rådgivning, försäljning och installation av Sonnen-batteri. Vi hjälper dig att skapa ett intelligent energisystem i ditt hem med Sonnen-batteri, solceller och laddningslösningar för elbilar. 

 • Vill du låna till din investering?
 • Låna utan säkerhet och med bra ränta
 • Pengarna på kontot inom 1-3 dagar
 • Beräknad återbetalningstid på batteri är 3 år med balanseringstjänst
Resurs-finansiera-sonnen-lån-chargehome.jpg__PID:a3acb75b-07b4-4ac1-be91-77f81f97c84d
Sonnen batteri till solceller
Vad utmärker Sonnen hemmabatteri mot Homevolt från Tibber

Att välja rätt batteri för energilagring från solceller är ett viktigt beslut eftersom det handlar om elsäkerhet och långsiktig hållbarhet. Chargehome har utgått från de viktigaste punkterna när vi valt ut Sonnen batterier som vårt förstahandssval av batteri till våra kunder. Dessa kriterier utgår vi ifrån när vi rekommenderar Sonnen Batteri 10 Performance:

 • Säkerhet: Det är viktigt att batteriet är säkert att använda och montera i ditt hem. Sonnen använder enbart den säkraste litiumteknologin som finns tillgänglig: Litiumjärnfosfat (LFP/LiFePO4), vilket är de säkraste battericellerna anpassade för energilagring i bostäder och privata hem. När du väljer ett Sonnenbatteri kan du känna dig trygg med vetskapen om att batteriet uppfyller högsta standard när det gäller elsäkerhet, brandsäkerhet och driftsäkerhet. Som kund erbjuds du även en Trygghetsgaranti från Sonnen på 10 år.
 • Kapacitet och Lagringsförmåga: Batteriets kapacitet avgör hur mycket solenergi det kan lagra för framtida användning. Det är viktigt att välja en kapacitet som passar ditt hushålls behov. Överdimensionera inte eller välj för liten kapacitet. Sonnen erbjuder en skalbar batterilösning där du kan börja med en batterikapacitet på 11 kWh och sedan utöka till 55 kWh. Sonnen Batteri 10 Performance är flaggskeppet bland Sonnens energilagringssystem, med maximal prestanda och kapacitet.
 • Effektuttag:Vad är effektuttag? Det är kapaciteten hos ett batteri att leverera ström under en viss tid för att driva hushållsapparater. Det mäts i kilowatt (kW) eller megawatt (MW). Sonnenbatteriet har en hög prestanda och kapacitet på upp till 9,9 kW och kan leverera energi vid höga belastningar och bidra till att minska effekttoppar när elen är som dyrast
 • Ödrift vid strömavbrott: Sonnenbatteriet erbjuder snabb nödströmsförsörjning på alla faser, vilket ger dig ren energi vid ett strömavbrott tack vare Sonnen Protect. Vid ett strömavbrott tar ditt batteri över energiförsörjningen och ditt hem går över till nödläge, samtidigt som dina solceller fortsätter att ladda upp ditt batteri.
 • Installation och Underhåll: Det är viktigt att batteriet enkelt kan monteras och installeras. Sonnen är ett AC-batteri med inbyggd växelriktare som direkt kan anslutas till din befintliga solcellsanläggning. Du kan också installera ditt Sonnenbatteri och sedan komplettera med din solcellsanläggning. Chargehome är en certifierad partner till Sonnen i Sverige och har utbildade elektriker som är specialiserade på Sonnenbatterier. Vi erbjuder även årlig besiktning av ditt batteri.
 • Kostnad och Avkastning: Ett batterisystem för ditt hushåll är en investering. Sonnenbatteriet har en inbyggd växelriktare, så du behöver inte köpa ytterligare en hybridväxelriktare, vilket sparar dig pengar. Eftersom Sonnens batteri är skalbart kan du när som helst utöka din kapacitet genom att investera i fler batterimoduler. Sonnen erbjuder ett premiumbatteri som hjälper dig att spara på elkostnaden och ger dig möjligheten till en återkommande intäkt genom att ditt batteri kan balansera elnätet.

Sonnen Hemmabatteri

Sonnen Batteri 10 Performance

Vill du ha ett premiumbatteri med 10 års Trygghetsgaranti? Sonnen Batteri 10 Performance, tillverkat i Tyskland, är ett premiumbatteri med högsta kvalitet och kapacitet för lagring av solenergi. Sonnen erbjuder sina batterianvändare möjligheten att ingå i deras Virtual Power Plant (VPP)-funktionalitet. Med VPP-teknologin kan flera Sonnenbatterier i olika hushåll eller anläggningar anslutas till en virtuell kraftanläggning. Genom att sammanföra och hantera flera batterier som en enda enhet kan VPP optimera energiflödet och bidra till att hantera nätbelastningstoppar. Som batteriägare har du möjlighet att sälja din batterikapacitet för att hjälpa till att balansera elförbrukningen och erhålla en kontinuerlig intäkt.

 • Få 50 % Grön Teknik på Sonnen Batteri
 • Starten på din energiframtid
 • Det smarta solcellsbatteriet
 • VPP - sälj din batterikapacitet och balansera elnätet
 • Hög prestanda och kapacitet
 • 10 års garanti
 • Läs produktblad

Sonnen Protect 8000

 • Nödkraftssystem vid strömavbrott
 • Reservkraftslösning för ödrift
 • Nominell effekt 8.000 W
 • Bytestid 10 sek
 • Max. utström 11,6 A/20,2 A
 • Ökad säkerhet
 • Läs produktblad

Företaget Sonnen

Året var 2010 och en liten stad i södra Tyskland blev startpunkten för en revolutionerande resa. Drivna av en gemensam vision om att forma en ren och prisvärd energiframtid, grundade Christoph Ostermann och Torsten Stiefenhofer sonnenBatterie - ett banbrytande system för energilagring. Denna uppfinning kom vid en tid då solenergi enbart matades in i elnätet, men de två grundarna tänkte större. Idag är Sonnen en global gigant inom energilagring, med närvaro i Tyskland, Sverige, Danmark, Italien, Storbritannien, USA och Australien. Deras uppdrag är enkelt men kraftfullt: att omkullkasta det befintliga energisystemet och erbjuda en ren, pålitlig och överkomlig energiframtid genom smarta lösningar. Från Grönland till Nya Zeeland är det deras produkter som gör det möjligt att generera, dela och använda solenergi. Sonnen är beviset på att innovation och vision kan omvandla en idé till verklighet, och de fortsätter att utmana konventionerna och bana väg för en ljusare framtid.

"We are visionaries who share a common goal: clean, reliable, and affordable energy for all."

 Christoph Ostermann & Torsten Stiefenhofer 

Boka rådgivning för Sonnen batterier

Boka rådgivning

Behöver du hjälp med att projektera eller få teknisk rådgivning för batteri för solceller? Vi är här för att hjälpa dig! Vårt team av experter kan ge dig den tekniska kunskap och rådgivning som du behöver för att installera ditt Sonnen batteri. Vi erbjuder skräddarsydda lösningar för energilager för både hem och företag. Vi är redo att hjälpa dig oavsett var du befinner dig i processen. Kontakta oss idag för att boka in en teknisk rådgivning eller projektering för energilager och batterisystem. Vi ser fram emot att höra från dig!

IN Garanti - En tryggare installation

IN Garanti - En tryggare installation

Chargehome är medlem i Svenskt Näringsliv och följer kollektivavtal för svenska elektriker. Det betyder att när du anlitar oss för din batteriinstallation, kan du lita på att du får högsta kvalitet och professionalism. Dessutom, för att ge dig en extra trygghet, erbjuder vi IN Garanti på installationen. Vårt team av elektriker och tekniker är ECY-certifierade och specialutbildade inom batterilager. Det innebär att vi har den expertis och erfarenhet som krävs för att säkerställa att din batterilösning fungerar smidigt och pålitligt. 

Chargehome stödjer WWF Sverige

Chargehome stödjer WWF

Vi stödjer WWFs viktiga miljö-och naturvårdsarbete, såväl här i Sverige som i andra delar av världen. Chargehome är ett företag som är djupt engagerade i att skapa hållbara energilösningar  och bidra till en grönare framtid. Vi tror på att ta ansvar för vårt samhälle och vår planet, och genom att stödja Världsnaturfonden (WWF) kan vi göra vår del för att säkerställa en bättre morgondag för nästa generation. Genom att stödja WWF bidrar vi till ökad biologisk mångfald och hållbar förvaltning av världens mest värdefulla naturmiljöer.

Contact Boka rådgivning

Vad letar du efter?

Kundkorg