Effektstyrning för elbilsladdning

Dynamisk lastbalansering och optimering i realtid

Enegic är ett svenskt företag som har som affärsidé att lösa den ökande effektbristen som är en av vår tids största utmaningar. Företaget har utvecklat en produkt som heter Enegic Monitor, som är en liten och kraftfull produkt för effektstyrning och effektmätning. Enegic är en del av Perific, som är ett team med över tio års erfarenhet inom IoT (Internet of Things) och som har specialiserat sig på visualisering, mätning och styrning av elförbrukning. Enegic Monitor är en produkt som är utvecklad för att jämna ut effektkurvan, vilket kan bespara det redan bristande elnätssystemet ytterligare press och samtidigt sänka elkostnaderna för det enskilda hushållet. Företagets vision är att Enegics effektstyrning ska vara det naturliga valet för att lösa Sveriges kommande utmaningar med effektbristen. För att kunna jämna ut effektkurvan behöver företaget arbeta tillsammans med andra och sätta funktionalitet och användarvänlighet i fokus så att alla kan använda produkterna. 

Chargehome samarbetar nära Enegic för att erbjuda effektiv elbilsladdning genom avancerad effektstyrning och realtidsmätning. Vi är övertygade om att smart laddning är viktigt för att undvika onödiga kostnader och effekttoppar, särskilt i en framtid där elpriserna förväntas stiga. Därför behöver konsumenter, företag och organisationer tänka igenom sin strategi för elektrifiering, inklusive elbilsladdning, solproduktion och batterilagring för hem, företag, fastighetsbolag och bostadsrättsföreningar. Effektstyrning och Dynamisk Lastbalansering (DLB) är ett avgörande teknikområde som tidigare har varit eftersatt. Vi var en av de första aktörerna som insåg behovet av effektoptimering för elbilsladdning och gjorde de första testerna i Sverige med ett koncept av  Dynamisk Lastbalansering för Zaptec. Idag har marknaden mognat och effektstyrning börjar bli alltmer en standard inom elbilsladdning.

Enegic Monitor - Dynamisk Lastbalansering
Enegic Monitor - Dynamisk Lastbalansering för Zaptec Go

Vad är Dynamisk Lastbalansering? 

Dynamisk Lastbalansering är en teknik som används för att optimera effektanvändningen och undvika kostsamma effekttoppar vid elbilsladdning. Genom att övervaka och kontrollera effekten som används under laddning av elbilar kan Enegic säkerställa att laddning sker på det mest effektiva sättet. Enegic fungerar genom att anpassa effektnivån som används för att ladda elbilen baserat på det totala energibehovet i byggnaden. I större fastigheter kan Enegic fördela effekten mellan fastigheten och laddstationerna för att kapaciteten inte överskrids och undviker dyra effekttoppar. Genom att använda Enegic kan man också undvika överskott av energi som skulle kunna leda till att elnätet överbelastas. Detta gör att man kan optimera användningen av energi och undvika onödiga kostnader. Dynamisk Lastbalansering är en teknik som blir allt vanligare inom elbilsladdning och används redan idag av flera ledande aktörer inom området. Genom att implementera Enegic kan man inte bara minska kostnader, utan också bidra till en mer hållbar framtid genom att optimera användningen av elenergi. Idag använder vi Enegic till Zaptec Go, Zaptec Pro, ChargeAmps Halo och Aura samt Easee Home. 

Hur fungerar Enegic effektstyrning?

Enegic - Dynamisk Lastbalansering & Effektstyrning 

Hur funkar Enegic? 

Upptäck Enegic Dynamisk Lastbalansering - den svenska tekniska innovationen som ger dig optimal elbilsladdning med dynamisk effektstyrning. Med hjälp av sensorteknologi övervakar Enegic ditt hems samtliga tre faser i realtid och balanserar strömförsörjningen till laddboxen för att undvika överskott eller underskott av effekt. Resultatet? En trygg och stabil elbilsladdning som minskar risken för huvudsäkringsproblem och sänker din elkostnad.

Enegic Dynamisk Lastbalansering är utrustad med AI-funktioner och kommunicerar genom Wi-Fi, så att du kan ladda din elbil på ett smart och effektivt sätt. Det är enkelt att installera för en elektriker i samband med din laddboxinstallation, och du kan placera den antingen i fasadmätarskåpet eller i elcentralen.

Smarta funktioner med Enegic 

  • Effektstyrning av elbilsladdning
  • Undviker att överbelasta huvudsäkringar
  • Realtidsmätning av husets elförbrukning
  • Möjlighet att mäta solproduktion
  • optiCharge - schemaläggning av laddning
  • Smart app som ger beslutsunderlag
  • Möjlighet att effektstyra din värmepump

Möt Tomas Öquist - grundare av Enegic

Effektstyrning till fastigheter för elbilsladdning

Vilket effektutrymme finns i fastigheten?

Vid investering i laddinfrastruktur för fastigheter eller bostadsrättsföreningar är det viktigt att ta hänsyn till flera faktorer. För det första är det viktigt att utvärdera den befintliga elkapaciteten. Innan installationen påbörjas måste man också bedöma det tillgängliga effektutrymmet i fastigheten. Chargehome erbjuder fastighetsägare och bostadsrättsföreningar en förstudie med effektmätning under en period på tre månader. Denna förstudie ger en grundlig utvärdering av vilken typ av laddinfrastruktur som är lämplig att installera och utgör ett utmärkt underlag för att fatta välgrundade beslut. Genom att välja Chargehome som leverantör av laddinfrastruktur kan du vara säker på att du får en pålitlig och högkvalitativ lösning som uppfyller alla dina behov och krav. Tveka inte att kontakta oss för mer information om våra produkter och tjänster.

Boka rådgivning för din elbilsladdning

Boka rådgivning

Behöver du hjälp med att projektera eller få teknisk rådgivning för din elbilsladdning? Vi är här för att hjälpa dig! Vårt team av experter kan ge dig den tekniska kunskap och rådgivning som du behöver för att installera en pålitlig och effektiv laddningsinfrastruktur för din elbil. Vi erbjuder skräddarsydda lösningar för både hem och företag, och vi är redo att hjälpa dig oavsett var du befinner dig i processen. Kontakta oss idag för att boka in en teknisk rådgivning eller projektering av din elbilsladdning. Vi ser fram emot att höra från dig!

IN Garanti - En tryggare installation

IN Garanti - En tryggare installation

Chargehome är medlem i Svenskt Näringsliv och följer kollektivavtal för svenska elektriker. Det betyder att när du anlitar oss för din elbilsladdningsinstallation, kan du lita på att du får högsta kvalitet och professionalism. Dessutom, för att ge dig en extra trygghet, erbjuder vi IN Garanti på installationen. Vårt team av elektriker och tekniker är ECY-certifierade och specialutbildade inom elbilsladdning. Det innebär att vi har den expertis och erfarenhet som krävs för att säkerställa att din laddningsinfrastruktur fungerar smidigt och pålitligt. 

Chargehome stödjer WWF Sverige

Chargehome stödjer WWF

Vi stödjer WWFs viktiga miljö-och naturvårdsarbete, såväl här i Sverige som i andra delar av världen. Chargehome är ett företag som är djupt engagerade i att skapa hållbara laddningslösningar för elbilar och bidra till en grönare framtid. Vi tror på att ta ansvar för vårt samhälle och vår planet, och genom att stödja Världsnaturfonden (WWF) kan vi göra vår del för att säkerställa en bättre morgondag för nästa generation. Genom att stödja WWF bidrar vi till ökad biologisk mångfald och hållbar förvaltning av världens mest värdefulla naturmiljöer.

Contact Boka rådgivning

Vad letar du efter?

Kundkorg