Personskyddsbrytare till laddbox? Vad är det och behövs det?

Personskyddsbrytare till laddbox? Vad är det och behövs det?

Chargehome är ledande inom elbilsladdning och installation, med starkt fokus på att erbjuda högsta kvalité, driftsäkerhet och preventivt brandskydd. Med över 10 års erfarenhet inom elinstallationer och ett duktigt tekniskt team med bakgrund från elbranschen, var vi bland de första i Sverige som arbetade med installation av laddboxar för elbilar.

Välj-bästa-laddbox-elbil
"Chargehome ställer höga krav på säkerhet vid installation av laddboxar för privata hem."

Chargehome ställer höga krav på säkerhet vid installation av laddboxar för privata hem. Vårt tekniska team anser att det är nödvändigt med en PSA (personskyddsbrytare) för att säkerställa bästa möjliga skydd. Trots att vissa distributörer av Easee i Sverige, såsom Efuel och Skårebo, och även företaget Eeasee själv, inte anser att det behövs, är vi på Chargehome bestämda i vår inställning och har alltid inkluderat en personskyddsbrytare vid installation av laddboxar för privata hem, oavsett om det gäller Easee eller andra märken. Hur fungerar personskyddsbrytare?

Personskyddsbrytare är en form av skyddsanordning för elsystem och även benämnt som personskyddsautomat RCBO (Residual current operated Circuit Breaker with Overcurrent protection). Den är designad för att skydda människor från elektriska stötar genom att upptäcka och avbryta strömmen om det uppstår en obalans, vilket kan hända om en person kommer i kontakt med en levande ledare. En vanlig personskyddsbrytare Chargehome använder är en 4 polig Hager. 


PSA personskyddsbrytare Hager till installation av laddbox


När det gäller installation av laddboxar för elbilar är säkerhet en viktig faktor att ta hänsyn till. En personskyddsanordning (PSA) är en viktig enhet som bidrar till att säkerställa säkerheten vid dessa installationer. En 4 polig PSA från Hager är en av de mest använda och pålitliga PSAn som används vid installation av laddboxar.

En 4 polig PSA är designad för att skydda användaren från elektriska stötar och skador när de arbetar med elektrisk utrustning. Den fungerar genom att stänga av strömmen så fort den detekterar en fara, vilket minimerar risken för skador och händelser. Denna enhet är särskilt användbar vid installation av laddboxar eftersom den kan skydda både användare och egendom från elektriska stötar och skador.

Hager är en välkänd och respekterad tillverkare av elektroteknisk utrustning och deras 4 poliga PSA är en enhet som har bevisat sin tillförlitlighet och kvalitet. Denna enhet har en kompakt och robust design, och den är lätt att installera och använda. Den har också enkel återställning efter en händelse, vilket gör det enkelt att återställa strömmen när det behövs.

Det är viktigt att notera att en PSA inte bara bidrar till säkerheten vid installation av laddboxar, utan det bidrar också till att förbättra driften och prestandan hos laddboxen. En laddbox som är utrustad med en 4 polig PSA från Hager kommer att fungera på ett säkert och pålitligt sätt, och den kommer också att minimera risken för händelser och nedstängningar.

I sammanfattning är en 4 polig PSA från Hager en viktig enhet vid installation av laddboxar för elbilar. Den bidrar till att säkerställa säkerheten vid dessa installationer och också till att förbättra driften och prestandan hos laddboxen. 

Contact Boka rådgivning

Vad letar du efter?

Kundkorg