Vad ska du tänka på när du väljer laddbox till din elbil när du laddar hemma?

Vad ska du tänka på när du väljer laddbox till din elbil när du laddar hemma?

Allt fler svenskar väljer att köpa elbilar som ett miljövänligt alternativ till traditionella bensin- och dieselbilar. Men för att hålla bilen igång och alltid ha tillräckligt med laddning är det viktigt att ha en pålitlig och effektiv laddbox hemma. Här är vad du behöver tänka på när du väljer en laddbox för din elbil i Sverige."Allt fler svenskar väljer att köpa elbilar som ett miljövänligt alternativ till traditionella bensin- och dieselbilar. Det viktigt att ha en pålitlig och effektiv laddbox hemma."1. Laddhastighet och kapacitet

När du väljer en laddbox är det viktigt att du väljer en laddbox som kan ladda din bil tillräckligt snabbt för att passa dina behov. Kolla upp hur mycket ström din bil kan ta emot och välj en laddare som har tillräckligt hög kapacitet för att ladda bilen så snabbt som möjligt. En vanlig AC laddare kan ladda bilen på mellan 3-7 kW, men det finns också laddare med högre effekt på upp till 22 kW.

Välj laddbox som är kompatibel med din elbil


2. Kompatibilitet

Det är viktigt att du väljer en laddbox som är kompatibel med din elbil. Kolla upp vilken typ av kontakt och laddningsstandard din bil använder och se till att laddaren har rätt typ av kontakt. De vanligaste laddningsstandarderna i Sverige är Typ 1 och Typ 2, så det är viktigt att välja en laddare som stöder dessa. Idag är i princip alla elbilar anpassade till den nya standarden för Typ 2.

Garo marknadens säkraste laddbox för privat hemmaladdning


3. Säkerhet och skydd

En laddbox är en elektrisk produkt som kräver säkerhet och skydd för att undvika risker och faror. Se till att laddaren du väljer har inbyggda skyddsfunktioner som överbelastningsskydd och jordfelsskydd. Du bör också välja en laddare från en pålitlig tillverkare som uppfyller alla gällande säkerhetsstandarder. Chargehome erbjuder laddboxar från erkända leverantören som är godkända för den svenska marknaden som tex Garo, Zaptec och ChargeAmps

 

4. Pris

Priset på en laddbox laddare kan variera mycket beroende på märke, kapacitet och funktioner. Innan du köper en laddare är det viktigt att du sätter en budget och jämför olika alternativ för att hitta den som passar dina behov och din budget.


5. Installation och garanti

När du köper en laddbox är det viktigt att du också tänker på installationen. Vissa laddare kräver professionell installation, medan andra kan installeras av en vanlig elektriker. Se till att du vet vad som krävs för installationen och hur mycket det kommer att kosta. Du bör också titta på garantin som medföljer laddaren och se till att den täcker eventuella fel eller problem.

Contact Boka rådgivning

Vad letar du efter?

Kundkorg