Börsnotering av ABB E-mobility under våren 2022, intäktstillväxt på 40-45 %.

Börsnotering av ABB E-mobility under våren 2022, intäktstillväxt på 40-45 %.

ABB, det svenska industriföretaget har under flera år satsat på laddinfrastruktur och E-mobility. ABBs verksamhet inom elbilsladdning är planerad att knoppas av i ett separat bolag "ABB E-mobility" och kan storleksmässigt jämföras med amerikanska Chargepoint.

ABB har utsett Michael Halbherr som styrelseordförande för ABB E-mobility och enligt Dagens Industri är en förstående avknoppning och notering aktuell under våren 2022.

Chargedot
Bild: ABB

Det som är intressant med ABB's satsning inom elbilsladdning är att ABB E-mobility har ökat sitt ägande i Kinesiska Chargedot Shanghai New Energy Technology Co. Ltd till 80 %. Det kommer stärka ABBs E-mobility närvaro på den Kinesiska marknaden. Enbart under 2021 såldes 3,5 miljoner elfordon i Kina. 

Chargedot
Bild: Chargedot

Chargedot tillhandahåller elbilsladdare både DC och AC för den lokala Kinesiska marknaden med tillhörande mjukvara till fastighetsägare, företag och laddningsnätverk. ABB E-mobility etablerar sig som en stor global aktör på marknaden för elbilsladdning med geografisk spridning både i Europa, USA och Kina. 

InCharge

I början av året 2022 gjorde ABB ytterligare en stor investering i  InCharge Energy som är aktivt på den amerikanska marknaden.  Investering i InCharge etablerar ABB E-mobility på den amerikanska marknaden inom laddinfrastruktur både för elbilar men även för lastbilar.

Den 10 februari kl. 14.00  håller ABB sin Kapitalmarknadsdag med nyheter inom ABB E-mobility.

 

Källa: Electrive, Dagens Industri, ABB och Dagens Infrastruktur

Contact Boka rådgivning

Vad letar du efter?

Kundkorg