Grön Teknik - vad gäller med det nya avdraget för privatpersoner?

Grön Teknik - vad gäller med det nya avdraget för privatpersoner?
Från 1 januari 2021 ersätter Grön Teknik avdraget från Skatteverket tidigare Ladda-hemma-stödet från Naturvårdsverket för privatpersoner. Regerigen vill uppmuntra privatpersoner att installera grön teknik genom att ge privatpersoner en direkt skattelättnad genom ett avdrag som fungerar precis som ROT- och RUT avdraget att du som kund direkt erhåller ett avdrag på din faktura. Så istället för att först lägga ut hela beloppet för ditt köp av laddbox och  installation och sedan söka bidraget får du nu istället en reduktion på hela beloppet upp till 50 % på din faktura direkt. Grön Teknik skattereduktion laddbox och installationHur fungerar Grön Teknik avdraget för laddbox och installation?

För laddboxar, laddstolpe eller det som kallas laddningspunkter samt installation får du som privatkund 50 % avdrag. Maxbeloppet på din skattereduktion är 50 000 kr per år. Det betyder att du som kund får skattereduktion med 50 procent av kostnaden för arbete och material. Däremot måste du som kund själv betala och redovisa för resekostnaden för elektrikern enligt Skatteverket för att kunna erhålla Grön Teknik-stödet. 


Kan alla privatpersoner erhålla Grön Teknik stödet?

Grön teknik-stödet gäller privatpersoner som bor i radhus, villa, bostadsrätt och ägarlägenheter. 


Kan jag även få Grön Teknik-stödet för solceller och batterilagring?

Ja, det stämmer. Maxbidraget du kan erhålla under ett kalenderår (2021) är 50 000 kr och det gäller:

* Solceller. 15 % stöd för kostnad och arbete. 
* Batteri för energilagring. 50 % stöd för kostnad och arbete. 
* Laddbox och laddstolpe. 50 % stöd för kostnad och arbete. 


Kan jag köpa laddbox från Chargehome och sedan välja egen elektriker?

För att erhålla Grön Teknik-stödet behöver du köpa både laddbox och installation från oss, enligt Skatteverkets regler.  Vill du däremot enbart köpa laddbox från oss och sedan välja egen elektriker kommer du inte erhålla Grön Teknik stödet för laddbox utan endast stöd för själva installationen. Du måste därför köpa både laddbox och installation tillsammans.


Chargehome Rådgivning

Vad behöver vi från dig?

Vi behöver dina kontaktuppgifter och din fastighetsbeteckning på din bostad. Det enklaste är att du fyller i följande formulär. Det är inte så krångligt, vi hjälper dig i hela processen. Allt från rådgivning, val av laddbox samt installation. Boka in en kostnadsfri rådgivning så hjälper vi dig med en nyckelfärdig lösning.


Gäller Grön Teknik-stödet alla laddboxar och laddstolpar?

Nej. Stödet gäller endast godkända laddboxar som är uppkopplingsbara och anpassade för den nya standarden av elmätning. Alla laddboxar som Chargehome erbjuder är godkända för den svenska marknaden och omfattas av Grön Teknik kraven. 


Måste jag äga en elbil eller hybridbil för att få stödet?


Nej. Du behöver inte äga en elbil eller hybridbil för att nyttja Grön Teknik-stödet. Så du kan redan idag förbereda din bostad för framtida elbilsladdning. 


Chargehome


Hur fungerar det praktiskt när jag köper elbilsladdning hos Chargehome?

Som kund hos Chargehome kan du kontakta vår kundtjänst för gratis rådgivning så hjälper vi dig med att ta fram en nyckelfärdig lösning med laddbox och installation.

Du kan även själv genomföra köpet online och ange koden "grönteknik2021" så erhåller du Grön Teknik avdraget på 50 %. Avdraget gäller inte årlig service och besiktning och inte heller resekostnaden för våra elektriker. Vi har ett fast pris för resekostnad på 500 kr för alla städer. För att erhålla Grön Teknik stödet när du köper laddbox och installation från oss var noggrann med att välja till tillvalet "Reseersättning till elektriker" så att det är särredovisat på din faktura. I kassan anger du fastighetsbeteckning på din bostad. 

När du som kund anger "grönteknik2022" i kassan får du automatiskt 50 % prisreduktion enligt Grön Teknik stödet. Du som kund ansvarar själv för att du uppfyller Skatteverkets regler samt att du inte nyttjat ditt stöd på 50 000 kr till fullo. Ifall du nyttjat stödet och inte uppfyller kraven kommer du bli återfakturerad beloppet enligt våra Köpvillkor.  Kontakta gärna Skatteverket för att försäkra dig att du uppfyller kravet för Grön Teknik stödet.

Du kan även kontakta kundtjänst på 010- 20 23 444 och prata med våra rådgivare och du kan genomföra köpet på telefon. Sedan skickar vi dig en faktura på e-post där vi drar av 50 % för Grön Teknik stödet.  

Läs mer på Skatteverkets hemsida. 

Contact Boka rådgivning

Vad letar du efter?

Kundkorg