Krävs det solceller för att installera ett hemmabatteri från Sonnen?

Krävs det solceller för att installera ett hemmabatteri från Sonnen?

Börja med ett Hemmabatteri

För att dra nytta av fördelarna med ett Sonnen batteri behöver du inte redan ha installerat solceller. Batteriet kan enkelt laddas direkt från elnätet och du kan även planera laddningen för att dra nytta av de lägsta elpriserna. Många kunder väljer att börja med att installera en laddbox och ett batteri som en förberedelse inför framtida solcellsanläggningar på sina hem. Med hjälp av ditt hemmabatteri kan du ladda det med billigare el under natten och sedan ha tillgänglig energi när elpriserna är högre under morgonen och dagen.

Sonnen-hemmabatteri-Homevolt-Tibber.jpg__PID:cb2dd52b-3cac-4b56-8911-8b78131ec97b


Hur kan du styra ditt Sonnenbatteri?

Sonnen ger dig full kontroll över ditt Sonnenbatteri med en rad anpassningsmöjligheter. Det är viktigt att betona att du inte behöver ha installerade solceller för att använda och dra nytta av fördelarna med batteriet. Genom enkla schemaläggningar kan du bestämma när batteriet ska laddas upp och anpassa laddningen efter de mest kostnadseffektiva elpriserna. Du har även möjlighet att ställa in hur mycket energi (i watt) batteriet ska ladda upp under dina schemaläggningar. Genom att hantera batteriets laddningscykler kan du optimera din elförbrukning, vilket hjälper dig att hålla dina elkostnader så låga som möjligt.Viktigt att notera är att batteriet bör laddas upp till 100 % minst en gång per månad för att bibehålla dess maximala prestanda. Om ditt Sonnenbatteri inte når 100 % laddning under en månad, kommer detta att ske automatiskt.
Prioritera din investering

Många väljer att först investera i solceller, vilket utgör en betydande ekonomisk satsning. Genom Grön Teknik-stödet kan du dra nytta av upp till 20 % skattereduktion på din investering. Å andra sidan erbjuder Grön Teknik-stödet en ännu förmånligare 50 % skattereduktion för din investering i batterilagring och laddbox.

Vi rekommenderar att du prioriterar dina investeringar för grön energiomställning enligt följande:

  1. Investera i en laddbox med 50 % Grön Teknik. 

  2. Utför en investering i ett Sonnen Hemmabatteri med en kapacitet på 11 kWh, med förmånliga 50 % stöd från Grön Teknik. Eftersom Sonnenbatteriet är skalbart, ger det dig möjlighet att gradvis utöka lagringskapaciteten till antingen 22 kWh eller upp till imponerande 55 kWh. En av fördelarna med detta batteri är möjligheten till intäkter genom att delta i Sonnens Virtuella Kraftverk (VPP), vilket gör att du kan balansera det svenska elnätet och samtidigt få ersättning för din medverkan.

  3. När både laddbox och Hemmabatteri är installerade kan du sedan komplettera med en investering i solceller och på så vis skapa en enhetlig helhet för ditt hemRådgivning och installation

Chargehome är en auktoriserad partner till Sonnen i Sverige och erbjuder fullskalig teknisk rådgivning samt installation av Sonnenbatterier över hela landet. Oavsett om du är nyfiken på att integrera ett hemmabatteri med dina solceller eller helt enkelt vill utforska möjligheterna med ett hemmabatteri inför din investering i solceller, så kan du enkelt boka en kostnadsfri rådgivningssession med våra erfarna experter.

Chargehome batterirådgivning

Contact Boka rådgivning

Vad letar du efter?

Kundkorg